Több szatyornyi játékot kaptak a bohócdoktorok

Több szatyornyi játékot kaptak a bohócdoktorok post thumbnail image

Több szatyornyi játékot kaptak a Mosolykommandó Alapítvány bohócdoktorai. A felajánlás a Lurkó Mosoly Alapítvány részéről érkezett, a plüssállatok és egyéb játékok a gyermekklinika kis betegeihez kerülnek.

Alapítványunk minden hónapban felállítja Szeged Óriás Játékgyűjtő Dobozát, ahová olyan készségfejlesztő játékokat, plüssöket, akár könyveket helyezhetnek el a szegedi édesanyák, melyekre otthon náluk már nincs szükség. A felajánlásokat az alapítvány ingyenes mesekoncertjein, kézműves programjain adhatják le, ezeket később bölcsődékbe, óvodákba, a védőnői hálózat részére juttatnak el – tudtuk meg Karacs Ritától, az alapítvány kuratóriumi elnökétől.

 

Csütörtökön a Mosolykommandó Alapítvány bohócdoktoraihoz kerültek a szeptemberben gyűjtött játékok, több szatyornyi, kisfiúknak és kislányoknak szánt plüssfigurával telt meg autójuk csomagtartója. Csatai Gergő, vagy ahogyan a gyerekek közül sokan ismerik, Gergő Bohóc elmondta, a játékok a Szegedi Gyermekklinika kis betegeihez kerülnek majd. “A kígyónak már meg is van a helye” – mutatott mosolyogva a Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány kurátora Szemenyei Dorkára (Dorka Bohóc), aki új asszisztensre talált egy rózsaszín plüsskígyó képében, s minden bizonnyal komoly szerepet szán neki a gyógyító műsorokban.

 

Forrás: szegedma.hu