A kisgyermekek érzik azt, ha valaki őszinte és tele van szeretettel

A kisgyermekek érzik azt, ha valaki őszinte és tele van szeretettel post thumbnail image

Az előző cikkünkben bemutattuk a Táncolj babám! – programot, most két anyuci mondja el nekünk véleményét ezekről a fejlesztő táncos foglalkozásokról.

Vincze Anikót, egy három gyermekes (Ábel, Johanna és Vilmos) édesanyát és Tóth Arettát, Beni anyukáját kérdeztük.

– Hogy történt nálatok a nagy találkozás, hogyan ismerkedtetek meg a programmal?

V.A.: Egy közös barátnőnk ajánlotta az Emese által indított hordozós táncot, előtte nem ismertem őt személyesen csak hallomásból, így már az első táncos alkalmon részt vettem az akkor pár hónapos kisfiammal. 

T.A.: Mi a kisfiammal 2 és fél éve járunk Emese foglalkozásaira. Beni fél éves volt, amikor babahordozóban együtt roptuk a táncot az Anyucik tánca „órán”. Fantasztikus és felejthetetlen élmény volt.

– Mi a véleményetek Emeséről és a programjáról? 

V.A.: Emese rendkívül energikus, motiváló, derűs, a belőle áradó gyermek- (és felnőtt- 😊 ) szeretetről nem is beszélve és nagyon komolyan veszi azt, amit csinál. Mindenki fontos neki és nemcsak szolgáltatást nyújt, hanem közösséget is teremt. Nagy ajándéka az Emesével való táncos foglalkozásoknak az ott szerzett barátságokon, ismeretségeken túl, hogy mindhárom gyermekem szeret szabadon, önfeledten táncolni, zenére mozogni, ami mindig örömmel tölt el és biztos vagyok benne, hogy későbbi életük során is hasznos lesz számukra. Az pedig, hogy milyen hatással volt rám Emese és az általa létrehozott Táncolj Babám! megmutatja, hogy az a bizonyos első alkalom óta három gyermekkel jártam végig a Hordozós tánctól a Tipegős táncon keresztül az Ovis, majd Angol Ovis (Fun & Dance) csoportokat.

T.A.: A kisgyermekek érzik azt, ha valaki őszinte és tele van szeretettel. Emese ilyen. Csodálatos ember, aki imádja azt amit csinál és ez sugárzik róla. Ért a gyermekek és az anyukák nyelvén is. Hogy miért? Minden benne van, ami az anyukák számára a boldogság tank feltöltéséhez szükséges: zene, tánc, mozgás, nevetés, értékes beszélgetések órák után a többi anyukával és nem utolsósorban Emese üdítő személyisége, kedvessége, törődése, pozitivitása és segítőkészsége

– Mi az ami igazán megfogott ebben a programban? 

T.A.: Ismét csak azt tudom mondani, hogy nagyon fontos az, hogy Emese éli és élvezi azt amit csinál. Ez nagyon átjön az óráin és a gyermekek szintén nagyon élvezik a szülőkkel együtt. 😊 Kreatívan vannak felépítve a foglalkozások. Tetszik, hogy vannak mozgáskoordinációs játékok, tánc, zene, hangszerek, dalok, mondókák. Csupa öröm és móka az egész. 😊 Mindenki tudja élvezni a legapróbb csemetéktől egészen a 4 évesekig. Utána pedig következhet a Fun & Dance for Kids, ami már a picit nagyobbacska gyerkőcöknek érdekes, de az én 3 éves kisfiam is élvezi. 😊 Minden anyuka számára szívből ajánlom, hogy minél hamarabb csatlakozzon Emese programjaihoz, mert nagyon megéri. Gyermekkel együtt több éven keresztül lehet töltekezni ezeken a foglalkozásokon és felejthetetlen élményekkel gazdagodni.

Ilyen pozitív vélemények után egyszerűen muszáj volt még elcsípnünk Emesét, a Táncolj babám! program alapítóját. Írásomat az ő gondolataival zárom:

“A nagyobb rendezvényeinken, amikor ott az egész család, csodálatos látni együtt táncolni őket. Miközben tartom a foglalkozást sokszor libabőrös leszek, ahogy nézem őket. A meghatottság párosul a boldogság érzésével, hogy ennek én adhatok otthont. Egyszerűen leírhatatlan.”

Szerző: Karacs Rita